Programa i cartell de les IV Jornades

Posted: Setembre 24, 2014 in Jornades

latinoamerica

 

Ja teniu ací el programa de les IV Jornades. Podeu descarregar el tríptic i el cartell ací:

 

>> Tríptic

>> Cartell

OCTUBRE

Divendres 24, 20:00 H , Ateneu Ca La Mera

DOCUMENTAL:

El Segundo Desembarco: Multinacionales españolas en América Latina.

Aquest documental resumeix el recorregut de les empreses multinacionals espanyoles a Amèrica Llatina, mostrant que tot això de generar
desenvolupament, treball i prosperitat no són més que mentires, ja que la realitat és que cada vegada obtenen majors beneficis a costa de la
població i a canvi lis deixen grans impactes medi ambientals i socials. També reflexa que, aquests persones, aquestes comunitats, no s’han quedat de braços creuats, sinó que han iniciat una serie d’iniciatives per a denunciar i contrarestar aquestes agressions.

 

Dissabte 25, 19:00 H , Ateneu l’Estació.

PRESENTACIÓ DE LLIBRE:

Antropologia de la Revolta

En  aquest llibre d’imminent  aparició, l’autor ens conta les seues experiències personals d’un recent viatge per Perú i Equador. D’allí ens porta testimonis de primera mà sobre recents esdeveniments de resistència que a més ens serviran per reflexionar sobre diferents formes organitzatives. Així mateix, afona en aspectes culturals, històrics i ambientals de diverses zones.

22:00 Sopar per l’Autogestió de les Jornades.

 

Diumenge 26, 18:00 H , Ateneu Ca La Mera

CURTMETRATGES EDUCATIUS:

Abuela Grillo

La terra és nostra

Videoclip Latinoamérica del grup Calle 13

Volem compartir aquestos curtmetratges on s’expliquen de forma senzilla diferents aspectes que afecten a Amèrica Llatina i que tenen relació amb la nostra forma de vida i de consum. Un espai de debat on podrem reflexionar sobre el mode d’introduir estes temàtiques en la criança i en la sensibilització a gent propera, en definitiva, ajudar­ nos a disposar de recursos per plantejar vies de millora del món en que vivim.

 

Divendres 31, 20:00 H , Ateneu Ca La Mera

PRESENTACIÓ DEL DOCUMENTAL:

Alerta Amazónica

Contarem amb la presència de l’incansable Marc Gavaldà, director i guionista d’aquest documental. Ens aproparà als efectes irreversibles que les companyies petrolieres causen a les comunitats que viuen al cor de l’Amazonia peruana. Veurem que multinacionals com Repsol són responsables de la degradació ambiental i l’erosió cultural inherent al nivell de vida dels païssos industrialitzats.

22:00 Sopar per l’Autogestió de les Jornades.

 

NOVEMBRE

Dissabte 1, 19:00 H , Ateneu l’Estació

DOCUMENTAL:

Guatemala: La Tierra Arrasada

Parla de la política de “tierra arrasada”, que es va dur a terme entre 1978 i 1983 a Guatemala, tècnica que havien fet servir els militars repressors en la lluita contra la guerrilla i la població civil. Aquesta acció militar es concretà a massacres a aldees indefenses incendiant cases, cremant cultius i sacrificant animals domèstics.
Es va aplicar una política destinada a restar mitjos de supervivència a la població?

Contarem amb la presència de Rolando Moran activista guatemalenc.

 

Diumenge 2, 18:00 H , Ateneu l’Estació

DOCUMENTAL:

México a Cielo Abierto

La mineria  a cel  obert és  una de les activitats industrials extractives que més greus i grans impactes genera al medi ambient. Aquest
documental mostra eixos problemes i com afecten a les persones que viuen prop d’aquestos forats gegants excavats a la terra, assenyala a algunes de les empreses multinacionals que hi ha darrere i a més a més, fa un recorregut per distints llocs de Mèxic on l’oposició a aquest tipus de projectes no és una tasca fàcil.

Cloenda de les Jornades.

 

Anuncis

Els comentaris estan tancats.