Segon cap de setmana de les Jornades

Posted: Octubre 30, 2014 in Jornades

Hola,

Estem contentes i contents de l’acollida d’aquestes jornades, celebrades per primera vegada a la Vall d’Albaida. Vos deixem la segona meitat del programa, que es durà endavant aquest cap de setmana, animant-vos a participar:

Divendres 31, 20:00 H , Ateneu Ca La Mera

PRESENTACIÓ DEL DOCUMENTAL:

Alerta Amazónica

Contarem amb la presència de l’incansable Marc Gavaldà, director i guionista d’aquest documental. Ens aproparà als efectes irreversibles que les companyies petrolieres causen a les comunitats que viuen al cor de l’Amazonia peruana. Veurem que multinacionals com Repsol són responsables de la degradació ambiental i l’erosió cultural inherent al nivell de vida dels païssos industrialitzats.

22:00 Sopar per l’Autogestió de les Jornades.

 

NOVEMBRE

Dissabte 1, 19:00 H , Ateneu l’Estació

DOCUMENTAL:

Guatemala: La Tierra Arrasada

Parla de la política de “tierra arrasada”, que es va dur a terme entre 1978 i 1983 a Guatemala, tècnica que havien fet servir els militars repressors en la lluita contra la guerrilla i la població civil. Aquesta acció militar es concretà a massacres a aldees indefenses incendiant cases, cremant cultius i sacrificant animals domèstics.
Es va aplicar una política destinada a restar mitjos de supervivència a la població?

Contarem amb la presència de Rolando Moran activista guatemalenc.

 

Diumenge 2, 18:00 H , Ateneu l’Estació

DOCUMENTAL:

México a Cielo Abierto

La mineria  a cel  obert és  una de les activitats industrials extractives que més greus i grans impactes genera al medi ambient. Aquest
documental mostra eixos problemes i com afecten a les persones que viuen prop d’aquestos forats gegants excavats a la terra, assenyala a algunes de les empreses multinacionals que hi ha darrere i a més a més, fa un recorregut per distints llocs de Mèxic on l’oposició a aquest tipus de projectes no és una tasca fàcil.

Cloenda de les Jornades.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.