Antropologia de la Revolta

Posted: Octubre 5, 2015 in Jornades, Llibre

Ja està disponible a Canya de la Muntanya (www.cmr-distri.org) el llibre que es va presetnar a les passades Jornades. Porta per títol Antropologia de la Revolta, escrit per Ferran Martell. Te un total de 260 pàgines i el preu de venda és de 7€. Vos deixem tot seguit una xicoteta ressenya.

“El punt de partida d’aquest llibre és la narració d’un intent migratori fallit cap al Perú i l’Equador. Al llarg del seu periple l’autor va ser testimoni de la confessió d’uns crims polítics: els de la matança del Baguazo. Aquest va ser, sens dubte, el detonant que el va empentar a escriure aquests fulls, en sentir-se responsable d’haver de compartir eixa informació.

Antropologia de la revolta és un llibre polifacètic. La seua primera part és, per dir-ho d’alguna manera, un quadern de viatge, però els altres capítols són assaigs on Vicent Martell aborda temes diversos i fa un repàs als diferents conflictes que es troben latents en aquelles terres. Una visió no exempta de crítica del que encara queda d’altres formes de vida i també, de la idea sovint preconcebuda que podem tindre d’elles. Finalment l’autor fa un joc d’espills on mirar i analitzar comparativament diverses revoltes d’ací (la Punta, Gamonal i Can Vies), d’allà (revoltes andines i amazòniques) i del passat (conflictes socials a la Grècia clàssica).”

Anuncis

Els comentaris estan tancats.